Hlavní obsah

Za loupež a brutální šlápnutí dívce na hlavu dostal mladík definitivně 2,5 roku

– Praha
Novinky, bad

Třicetiměsíční pobyt ve vězení za loupež čeká jedenadvacetiletého Jakuba Boha, který loni v květnu před policejním prezidiem v Praze během hádky o peníze šlápl šestnáctileté dívce na hlavu. Městský soud v Praze v úterý zamítl Bohovo odvolání a prosincový trest Obvodního soudu pro Prahu 7 potvrdil. Rozsudek je tak pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Jakub Boho u odvolacího souduVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Podle odvolacího soudu nedošlo k žádnému pochybení ze strany obvodního soudu, Boho navíc nijak nepopírá, že k žalovanému jednání došlo. Koneckonců průběh útoku zachytila průmyslová kamera na budově prezidia, a když záznam nechal obvodní soud přehrát, Bohovi nezbylo než útok přiznat a omluvit se. Tvrdil ovšem, že si z útoku kvůli alkoholu a marihuaně moc nepamatuje.

„Obžalovaný sporoval motiv, proč k tomu jednání došlo, a nemá za to, že šlo o trestný čin loupeže,“ konstatoval soudce Alexander Károlyi. Boho se totiž hájil tím, že chtěl pouze zpět své peníze, které dívce předtím půjčil.

Ani jeden soud ale Bohovi neuvěřil a přiklonily se k verzi obžaloby, podle které si Boho a jeho dva spoluobžalovaní (kteří dostali v prosinci podmíněné tresty) kupovali od dívky pervitin, nebyli s nákupem spokojeni, a proto dívku napadli. „Šlápnutí do obličeje bylo naprosto zbytečné a brutální. I z toho důvodu byl uložen trest, jaký byl uložen, a my se s ním ztotožňujeme,“ zakončil odůvodnění rozhodnutí Károlyi.

Problém s množstvím i kvalitou

Boho se odvolával proti dvouapůlletému trestu kvůli tomu, že mu přišel nepřiměřeně přísný. Odvolací soud ale jeho námitky zamítl s tím, že za loupež je trestní sazby dva až deset let vězení a jeho trest je těsně nad spodní hranicí sazby, a není tedy nepřiměřeně přísný.

BEZ KOMENTÁŘE: Brutální napadení dívky v PrazeVideo: Policie ČR

Podle obžaloby nebyl Boho spokojený s kvalitou drogy, svědci u soudu uvedli, že se mu nezdálo kupované množství. Chvíli se s mladičkou dealerkou dohadoval, nakonec ji ale stáhl za vlasy ze zídky, na které seděla, spolu s odsouzeným Petrem Goralem ji prohledávali a vzali jí peníze (podle obžaloby padesát korun). Boho dívce během toho dupl na hlavu.

Po asi patnácti vteřinách mladíci zahlédli policisty, jak k nim běží, a dali se na útěk. Ten se jim sice podařil, po čtrnácti dnech se nicméně sami přihlásili na policii.

Napadená dívka vypovídala jen na policii (kde uvedla, že sáčky našla a chlubila se jimi), soud se ji vzhledem k jejímu věku rozhodl nevyslýchat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám