Hlavní obsah

Za likvidaci komplice dostali bratři patnáctiletý trest

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě poslal v pondělí na 15 let do vězení se zvýšenou ostrahou dva bratry z Novojičínska. Sedmadvacetiletý Dušan Juříček a jeho o sedm let starší bratr Kamil Rossi na přelomu roku 2008 a 2009 drastickým způsobem zabili komplice, s nímž se podíleli na úvěrovém podvodu. Oba bratři se v pondělí u krajského soudu odvolali.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Policejní eskorta přivádí oba bratry do soudní síně.

Článek

Nejprve se ho snažili v garáži u svého domu,kam muže vylákali, ubít baseballovou pálkou, když stále jevil známky života, tak jej škrtili. Jeho tělo poté hodili do igelitového pytle, spálili na otevřeném ohni na zahradě a zbytky zakopali někde na svém rozhlehlém pozemku u domu v Žilině u Nového Jičína. Ostatky pak zaváželi dalším biologickým odpadem. Tělo se kriminalistům nepodařilo najít.

„Oběť, která vlastně byla bílým koněm v úvěrovém podvodu, se začala dožadovat dalších finančních kompenzací. Mladý muž měl za bratry přijít s tím, že pokud mu nedají další peníze, tak že se vším vyrukuje na policii. Vzhledem k tomu, že oba bratři již byli trestáni, tak se dohodli, že komplice zlikvidují,“ popisoval motiv vraždy soudce Jiří Richter.

Podle státní zástupkyně Brigity Bilíkové policie vraždu odhalila při vyšetřování zmíněného úvěrového podvodu, v němž figuroval mladý muž z Novojičínska. Ten však nebyl k nalezení.

„Vina obou mužů je prokázána díky mnoha svědectvím i přesto, že se na zahradě, kde ostatky spáleného těla zakopali, nic nenašlo. Jeden z bratrů, Juříček, se přiznal, u soudu však odmítl vypovídat. Druhý z bratrů se zase s činem svěřil další osobě,“ vysvětlila Bilíková s tím, že obžaloba je s výměrem trestu spokojena, proto se odvolávat nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám