Hlavní obsah

Za dvanáctý zločin dostal dvanáct let

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na dvanáct let byl v pátek v Ostravě odsouzen padesátiletý Miloš Šimalík z Frýdku-Místku. Několikanásobný recidivista Šimalík zavraždil letos v květnu svého spolubydlícího, se kterým často popíjel.

Foto: Vratislav Konečný

Na Blaníku asi svatováclavské vojsko všechno prospalo

Článek

Šimalík se letos 29. května opíjel s kamarádem Pavolem Mlkvíkem a se svou přítelkyní Růženou Daduovou. Když přišla tma, došlo v bytě ke zběsilé hádce. Šimalík vytáhl kuchyňský nůž a Mlkvíka bodl nejprve do krku a potom do prsou. Druhá rána byla smrtelná - muž na místě vykrvácel.

Policie Šimalíka zadržela na místě činu. "Nic si nepamatuji," opakoval obžalovaný během hlavního líčení. Jeho vinu podle soudu dokládá nejen řada důkazů, ale i výpověď korunní svědkyně. "Přestože jde o osobu, která stejně jako obžalovaný hojně konzumovala alkohol, a v jejích výpovědích byla řada rozporů, v nejpodstatnějších věcech vypovídala tato svědkyně vždy shodně," řekl předseda trestního senátu.

Soudní znalec během hlavního líčení uvedl, že možnosti nápravy obžalovaného jsou vzhledem k jeho bohaté trestní minulosti jen minimální. Šimalík se proti rozsudku odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám