Hlavní obsah

Za desetikilometrovou jízdu chtěl pražský taxikář 626 korun, před strážníky ujel

– Praha

Nepříjemný zážitek s taxikářem má od neděle čtenář Novinek z Prahy, který se nechal svézt z Václavského náměstí na Opatov. Za jízdu chtěl muž za volantem 626 korun, což je asi dvakrát tolik, než je nejvyšší možná sazba. Když zákazník volal strážníky, taxikář sešlápl plyn a zmizel.

Taxikář se nakonec polekal a ujel

 
Článek

Mladý muž si v centru Prahy vyhlédl taxík Opel Astra, který měl tzv. kmotrovskou středočeskou espézetku. „Taxikář byl velmi příjemný, hned si se mnou povídal, vyprávěl mi o rodině a tak. Na Nuselském mostě jsem si všiml, že na taxametru mám už přes 400 Kč. Za takový kousek to bylo divné, a proto jsem začal celou cestu natáčet,“ řekl Novinkám čtenář, který si nepřál zveřejnit svou totožnost, ale redakce ji zná.

Cena jízdy na skle auta byla 28 Kč za kilometr, do cílového místa po hlavní silnici to bylo asi 10 kilometrů. „Během cesty jsem na sobě nedal nic znát a dál jsem se s řidičem bavil. Čekal jsem, kolik po mně nakonec bude chtít,“ pokračoval čtenář, který tuto cestu jezdí taxíkem často.

Foto: Mapy.cz

Trasa, kterou čtenář jel

Na konci cesty si taxikář řekl o 626 korun. Podle jeho ceníku by ale deset kilometrů stálo 280 Kč plus 40 Kč, kolik činí nástupní sazba - cestující by tak měl zaplatit pouze nejvýše 320 korun. Doklad o jízdě řidič vytiskl, ale k jeho předání už nedošlo.

Jízda zadarmo 

„Taxikáře jsem se zeptal, jestli tu částku myslí vážně, že je to víc, než je povoleno. Ten na to odvětil, kolik mu teda chci dát. Nabídl jsem 300 Kč, nebo volám policii. Nakonec jsem vystoupil z auta a pro jistotu udržoval bezpečnou vzdálenost. Jakmile si taxikář všiml, že volám městskou policii, sebral se a odjel,“ konstatoval čtenář s tím, že jel nakonec zadarmo.

„Oznámení o podezřelém taxikáři jsme obdrželi ve 4:01 na linku 156. Jelikož taxikář odjel, může oznamovatel přijít s veškerými dokumenty na odbor magistrátu, kde se přestupky taxikářů zabývají, a oni prověří jeho případ,“ sdělil Novinkám mluvčí pražských strážníků Jan Čihák.

Minulý týden kontrolovali taxikáře pracovníci magistrátu. Během necelých tří hodin chytili dva řidiče. Jeden nevydal doklad o jízdě, druhý se vymlouval na to, že když chtěl doklad vydat, rozbil se mu taxametr. [celá zpráva]

Taxikářům zabavovali auta na uliciVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám