Hlavní obsah

Za brutální vraždu v Domažlicích uložil soud třicetiletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaačtyřicetiletý Aleš Kaleja půjde za vraždu šestapadesátiletého majitele bazaru v Domažlicích s konečnou platností na 30 let do vězení. Rozhodl o tom v úterý pražský vrchní soud, muže poslal do věznice se zvýšenou ostrahou. V odvolacím jednání zmírnil srpnový verdikt Krajského soudu v Plzni, který mu uložil doživotí.

Foto: Profimedia.cz

Soud poslal Kaleju do vězení na 30 let. Ilustrační foto

Článek

Recidivista srazil muže na zem a opakovaně mu dupal na hlavu. V době činu byl pod vlivem drog. Dnešní rozsudek je pravomocný, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Již několikrát trestaný Kaleja přišel loni 12. listopadu do obchodu nedaleko náměstí. Nejprve srazil majitele pěstí na zem, pak mu opakovaně dupal na hlavu, zejména na čelo. Muž utrpěl mnohačetná zranění lebky. Zemřel poté, co mu otevřenou ranou na hlavě vyhřezla část mozkové tkáně.

Kaleja, který byl v době činu pod vlivem pervitinu, dříve u soudu popřel, že muži dupal na hlavu. Připustil pouze, že se nepohodli. Při šarvátce prý praštil majitele obchodu pěstí, až muž spadl hlavou na polici. Pak dostal Kaleja podle svých slov epileptický záchvat a při pádu strhl na majitele bazaru radiátor. Znalci jeho verzi vyloučili.

Soud vyměřil útočníkovi výjimečný trest kvůli surovosti a brutalitě jeho útoku. Muž byl trestán za přečiny a krádeže už jako mladistvý, v roce 1990 byl poprvé odsouzen za loupež k tříletému trestu. Následovaly další tři pobyty ve vězení opět za loupeže. Mezi tresty pobyl na svobodě maximálně pár měsíců. Od roku 1990 strávil za mřížemi celkem přes 20 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám