Hlavní obsah

Za brutální ubodání družky se vrah u soudu omluvil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Před ostravským krajským soudem se z brutálního ubodání družky zpovídá 57letý František Ruml. Na konci letošního ledna v jednom z ostravských bytů ubodal svou 38letou družku. Zpovídá se nejen z vraždy, ale také těžkého ublížení na zdraví, neboť při útoku poranil známou své přítelkyně, která kamarádku bránila.

Foto: Pavel Karban, Právo

Za složku s papíry skryl tvář František Ruml, který letos v lednu v Ostravě brutálně zabil svou družku.

Článek

„Miloval jsem ji, jsem blbec,“ řekl obžalovaný Ruml ve čtvrtek u soudu. S ženou se obžalovaný znal dlouhé roky, posledních asi sedm let spolu bydleli.

„Zamiloval jsem se do ní. Vím, že se vrátila z vězení a aby měla nějaké peníze, tak v bytě provozovala erotické služby. Vadilo mi to. Ale zamiloval jsem se do ní a nehleděl jsem na to,“ vzpomínal Ruml, který se k oběti nastěhoval ještě jako ženatý.

„Náš vztah se několikrát zhoršil. Třeba když se vrátil její manžel z vězení a asi týden s námi bydlel. Dokonce s ním spala v obýváku, ale každý prý byli na jiném lůžku,“ popsal.

Řekla mi, co tam s tím nožem šaškuju. Pak se mi zatmělo před očima.
obžalovaný

Střídavě s nimi bydlelo i pár žen, které v bytě 3+1 v Moravské Ostravě provozovaly prostituci. „Nelíbilo se mi to, ale nemluvil jsem jí do jejích aktivit,“ zopakoval muž, který provozoval klempířskou živnost a s družkou měl v létě stánek s občerstvením na koupališti v Ostravě-Porubě.

Žárlit na ni prý nesměl. „Hned mi to vyčítala.“ Ruml přiznal, že v průběhu vztahu s ním měla žena minimálně v jednom případě dalšího muže.

Osudný spor začalo nedopečené kuře

Hádky v domácnosti se prý stupňovaly zhruba poslední měsíc a půl. Osudný spor podle něj odstartovalo nedopečené kuře.

„Řekl jsem jí, že ho nechám dopéct. Dala mi facku, křičela, že jsem debil, blbec, co nic neumí. Pak šla do ložnice a začala mi balit věci s tím, ať vypadnu. Když jsem řekl, že nemám kam jít, že nemám peníze, vysmála se mi,“ řekl Ruml.

Vzpomíná si už jen na to, že vzal v kuchyni nůž a šel za přítelkyní do obýváku. „Řekla mi, co tam s tím nožem šaškuju. Pak se mi zatmělo před očima,“ povzdychl si.

Podle obžaloby zasadil Ruml oběti nožem rány hlavně do hlavy, hrudníku, rukou a nohy. Známá družky, která byla v bytě v době incidentu, kamarádku bránila. Při tom jí Ruml sekl do ruky a obličeje a pak ji odstrčil, až spadla na nábytek.

Dcera zavražděné: cítím k němu nenávist

"Viděl jsem všude plno krve a zavolal jsem na 158. Řekl jsem jim hned, ať přijedou, že jsem ji asi zabil,“ prohlásil obžalovaný.

Před soudem se kál: „Stala se věc, která se neměla stát. Je mi to líto, kdyby se to dalo vrátit... Omlouvám se všem,“ řekl Ruml. Jeho slova slyšela i devatenáctiletá dcera zavražděné ženy.

„Cítím k němu nenávist, doufám, že dostane doživotí,“ přeje si. Vztah matky s Rumlem označila za problémový už od samého začátku.

„Vyčítal jí i chlebíčky na vánoce,“ prozradila dívka, která se spolu s dalšími příbuznými připojila k žalobě o náhradu škody. Pozůstalí chtějí po vrahovi necelých 900 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám