Hlavní obsah

Za brutální napadení romských manželů padly podmínky

JESENÍK

Tříleté podmíněné tresty rozdal v pondělí Okresní soud v Jeseníku trojici mladíků, kteří z rasových důvodů napadli loni v létě v Jeseníku romský manželský pár. Vnikli do jejich bytu a těžce zranili těhotnou ženu i jejího manžela. Obžalovaným ve věku od 18 do 21 let přitom hrozilo až deset let vězení.

Foto: Marian Hochel

Oživené prohlídky pro nejmenší s Casanovou na zámku Duchcov

Článek

Mladíci Petr Blajze, Martin Jaš a Martin Stiskala se v opilosti dobývali v brzkých ranních hodinách do bytu Romů. Manželé Žigovi jim otevřeli, protože se mladíci představili jako policisté. Ženu poté zasáhli dlažební kostkou do oka a muže pořezali v obličeji a na hrudi.

Zákeřnost vs. dřívější bezúhonnost

"Jejich útok byl připravený a zákeřný. Poškozeným hrozila vážná újma na zdraví. Poškozená má po útoku zhoršený zrak... Na druhou stranu dosud nebyli soudně trestáni, částečně se k činu doznali a vyjádřili lítost," uvedl v odůvodnění rozsudku předseda senátu soudu Miloš Kubíček.

Rozsudek zatím není pravomocný. Mladíci se ihned vzdali práva na odvolání. Státní zástupkyně, která však sama požadovala podmínky, si ponechala lhůtu na případné odvolání.

Anketa

Připadají vám tresty pro trojici mladíků dostatečné?
ano
30,4 %
ne
69,6 %
Celkem hlasovalo 678 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám