Hlavní obsah

Z psychiatrie v Bohnicích utekl nebezpečný pacient

– PRAHA

Z psychiatrické léčebny v Praze 8 - Bohnicích v pondělí odpoledne utekl nebezpečný pacient. Sedmadvacetiletý muž trpí paranoidní schizofrenií. Policie varuje, aby se jej lidé nepokoušeli sami zadržet.

Foto: nakladatelství Host
Článek

"David Římal z Prahy 4 utekl kolem půl páté z vycházky, kterou měl povolenou v areálu léčebny. Mladík je nebezpečný především svému okolí a v minulosti se na jiném útěku z léčebny dopustil násilného trestného činu," uvedla mluvčí pražské policie Iva Knolová bez toho, aniž by jeho skutek upřesnila.

V péči psychiatrů je od roku 2001, kdy mu pražský městský soud nařídil ochranné ústavní léčení.

Popis hledaného

Hledaný nemocný muž má štíhlou 181 centimetrů vysokou postavu, hnědé, středně dlouhé vlasy a zelenohnědé oči. Nosil plnovous, ale nyní si ho mohl oholit. V době útěku měl na sobě zelenou košili, šedou mikinu, černou zimní bundu s kapucí, tmavohnědé manžestráky a světlé tenisky.

Policisté by potřebovali informace o jeho pohybu či současném pobytu. Lidé mohou volat na telefonní číslo 974 853 530, na linku 158 nebo zajít na kteroukoli služebnu.

V současnosti neexistuje ústav, ve kterém by byli podobní pacienti důkladně hlídaní. Zdravotnický personál se brání tím, že nejsou dozorci. Neudržitelnou situaci řeší návrh ministerstva spravedlnosti, podle něhož má být zřízeno zařízení s ostrahou a současně s odpovídajícím zdravotnickým personálem.

Reklama

Výběr článků

Načítám