Hlavní obsah

Z policistů se stali hasiči, před ohněm zachránili kamion

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do role hasičů se v úterý vtělili policisté ze Speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje. Uhasili oheň na kamionu, který převážel nová auta.

Policisté pomáhali hasit kamion, kterému vzplály pneumatikyVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

K události došlo v ulicích Frýdku-Místku. „Policisté v rámci výkonu služby projížděli městem, když z odstaveného nákladního vozidla před nimi šlehat plameny,“ popsala policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že hořet začalo kvůli destrukci pneumatiky.

Hustý štiplavý kouř se valil ze zadní části návěsu, špatně skrze něj viděli policisté i okolo projíždějící řidiči.

„Policisté ulici zatarasili služebním vozidlem a běželi řidiči cizí státní příslušnosti na pomoc. Tomu se podařilo nákladní vozidlo včas odstavit u krajnice, přičemž došlo k poškození i druhé pneumatiky,“ nastínila.

Foto: Policie ČR

Policisté ulici zatarasili služebním vozidlem a běželi řidiči cizí státní příslušnosti na pomoc.

„V ten moment začaly z prasklých kol šlehat vysoké plameny. Jeden z policistů chladil místo vzplanutí pomocí hasicího přístroje, druhý odkláněl dopravu, aby zamezil koloně,“ pokračovala.

Na pomoc kolegům přispěchali i policisté z nedalekého obvodního oddělení. „Než se na místo dostavili hasiči, policista ze Speciální pořádkové jednotky místo požáru neustále hasil příručními hasicími přístroji, které dostal od lidí v místě požáru,“ poukázala Bělunková s tím, že díky včasnému zásahu policistů neshořelo auto i s nákladem, ani nedošlo k ohrožení osob.

„Řidiči se mimo lehkého nadýchání kouře nic závažného nestalo,“ podotkla.

Reklama

Výběr článků

Načítám