Hlavní obsah

Z podvodů s řidičáky bylo v Ostravě obviněno už devět lidí

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Dalších pět lidí obvinila během čtvrtka ostravská policie kvůli podvodům s řidičskými zkouškami, do kterých jsou zapleteni i úředníci ostravského magistrátu. První tři zkušební komisaře a také pracovníka jedné z ostravských autoškol kriminalisté obvinili už v polovině srpna. V kauze je tedy nyní trestně stíháno již devět osob.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Policejní komisař ve čtvrtek zahájil trestní stíhání dalších pěti mužů ve věku od 37 let do 48 let, některým bylo sděleno obvinění pro trestný čin podplácení, jiným pro trestný čin zneužívání pravomoci veřejného činitele,“ řekla mluvčí.

Ostravský magistrát už dříve postavil zkušební komisaře mimo službu až do ukončení vyšetřování případu. „V tuto chvíli lze tedy shrnout současný počet obviněných osob na devět. Mezi obviněnými jsou jak úředníci, tak instruktor či provozovatel autoškoly. Protiprávní jednání bylo kvalifikováno jako trestné činy zneužívání pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatků či podplácení a dále jako přečin zneužití pravomoci úřední osoby a zločin přijetí úplatku,“ řekla Holčáková.

Rozsáhlé vyšetřování podle ní i nadále pokračuje. „Nyní nás čekají další výslechy, vyžádali jsme znalecké posudky. Vyhotovení závěrů znalců u této trestné činnosti je záležitostí týdnů či měsíců,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám