Hlavní obsah

Z nákladního auta na Jičínsku odlétl led a poškodil projíždějící auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Jičínští policisté pátrají po řidiči nákladního auta, ze kterého odlétl led a poškodil projíždějící auto. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Podezřelé nákladní auto

Článek

Pětatřicetiletý řidič vozidla Renault Megane Scenic jel 29. prosince po silnici I/35 z Jičína na Hradec Králové, když kolem něj projíždělo dosud neznámé nákladní auto.

„Na plachtě jeho vozu se v tu dobu nacházel led, který se za jízdy uvolnil a dopadl na přední část protijedoucího vozidla. Ke zranění osob naštěstí nedošlo,“ informoval mluvčí policie Aleš Brendl.

Řidiče auta zranil na Jičínsku led, který sletěl z kamionu

Krimi

Šofér náklaďáku nezastavil a jel dál. Osobní auto má podle zveřejněného snímku poškozený blatník, škoda byla vyčíslena celkem na 35 tisíc korun.

Policisté zároveň zveřejnili i fotografií nákladního auta. Očekávají, že se jim řidič ozve sám nebo vůz někdo identifikuje.

Foto: Policie ČR

Poškozené auto

Brendl připomněl, že očistit auto, aby z něj za jízdy nic neodpadávalo, ukládá zákon. „Před vyjetím si očistíme všechna skla na vozidle i ta zadní a zpětná zrcátka, střechu vozu, návěs či vlek a v úvahu připadá i čepice sněhu na kapotě. Pokud řidič vozidlo řádně neočistí, vystavuje se tak blokové pokutě až 2000 Kč,“ konstatoval Brendl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám