Hlavní obsah

Z léčebny v Dobřanech utekl nebezpečný muž. Lidé by se ho neměli pokoušet zadržet

– Plzeň
Právo, pab

Policisté pátrají po Romanu Vidímovi z Karlovarska, který ve středu utekl z psychiatrické léčebny v Dobřanech na Plzeňsku. Hledaný muž je závislý na drogách a má sklony k násilí. V minulosti byl stíhán za pokus o vraždu.

Foto: Policie ČR

Hledaný Roman Vidím

Článek

„Může být nebezpečný jak sobě, tak i pro okolí. Lidé by se ho neměli pokoušet zadržet,“ upozornila policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Podle ní má 26letý Vidím uloženo soudem ochranné psychiatrické léčení. V minulosti se dopustil násilné trestné činnosti v souvislosti s užíváním omamných a psychotropních látek. Z léčebny utekl během vycházky po jejím areálu.

„Hledaný muž je hubené postavy, vysoký okolo 180 centimetrů. Má modré oči a oholenou hlavu i vousy. Na sobě měl modrou teplákovou soupravu a tenisky,“ upřesnila mluvčí.

Jak dále doplnila, je pravděpodobné, že se Vidím pohybuje v Praze. „Může ale také cestovat napříč celou Českou republikou,“ dodala Jelínková s tím, že policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání. „Jakékoli informace o pohybu či výskytu hledaného mohou případní svědci volat na linku 158,“ uzavřela Jelínková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám