Hlavní obsah

Z kamiónu na dálnici vylétl kus brzdy a narazil do auta plného lidí

– Vysočina
Právo, pch

Obrovské štěstí měla ve středu večer šestičlenná osádka vozu VW Multivan z Ostravy, jejíž auto při průjezdu vysočinským úsekem D1 dostalo zásah kusem železa, které odlétlo z kamiónu. Mužům v autě zachránila životy souhra náhod a hlavně duchapřítomná reakce 38letého řidiče.

Foto: Policie ČR - Velký Beranov, Policie ČR

Čelní sklo po nárazu brzdové destičky

Článek

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově vyšetřují dopravní nehodu, ke které vyjížděli ve středu večer krátce po 18. hodině na 100,7 kilometru dálnice D1 ve směru na Brno.

„Řidiči velkoprostorového vozu při jízdě v levém jízdním pruhu náhle narazila do čelního skla část brzdového obložení z nákladního auta. Obložení, které odletělo od zatím nezjištěné nákladní soupravy, v tu chvíli jedoucí v pravém jízdním pruhu, prorazilo čelní sklo v horní části a narazilo do clony řidiče,“ popsala šokující zážitek krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Po nárazu řidič poškozeného vozidla zpomalil, přejel do odstavného jízdního pruhu, zastavil a přivolal na místo policejní hlídku. Ta zajistila vedle popisu situace a svědectví též předmětný kus zjevně přesluhujícího brzdového obložení vozu, jehož řidiči jde nyní po stopách.

Foto: Policie ČR - Velký Beranov, Policie ČR

Brzdová destička, která odlétla na osobní auto.

Řidiče multivanu pro jistotu prohlédli v jihlavské nemocnici, mohli ho však vzápětí propustit. „Všichni mohou mluvit o velkém štěstí. Ocenit je třeba zejména duchapřítomnost řidiče. Kdyby v úleku prudce dupnul na brzdu, mohly být následky katastrofální,“ upozornila policejní mluvčí.

V daném případě však kolize přinesla jen 20tisícovou škodu na čelním skle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám