Hlavní obsah

Z jezera na Teplicku nevyplavali dva potápěči, policie je hledá

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Policisté od úterního dopoledne pátrají v jezeře Barbora u Oldřichova nedaleko Teplic po dvou sportovních potápěčích, kteří se při výcviku nevynořili na hladinu. Hledání policejních potápěčů a hasičů bylo neúspěšné, a tak byli z Brna povoláni odborníci, kteří se specializují na větší hloubky.

Policie hledá v jezeře Barbora u Teplic ztracené potápěčeVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Specialisté na Teplicko dorazili odpoledne. Tým se zvláštním vybavením pro pátrání ve velkých hloubkách vyrazil na nádrž krátce po půl šesté.

Bánští záchranáři trénovali v Barboře od rána. „Ponořili se čtyři lidé a dva z nich zůstali pod vodou,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková a doplnila, že na místo se hned vydali policejní potápěči. „Jejich pátrání ale nebylo úspěšné," doplnila.

Potápěči mají na Barboře školící středisko. Ve vodě je vytýčený cvičný polygon, který na hladině vymezují bójky. Právě mezi nimi se se pohybují čluny záchranářů.

Umělá vodní nádrž Barbora, která vznikla v 70 letech minulého století zatopením stejnojmenného hnědouhelného lomu, má rozlohu 65 hektarů a místy je hluboká až 60 metrů. Je oblíbeným rekreačním místem pro lidi z celého Teplicka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám