Hlavní obsah

Z hořícího domu muže vyprostili až hasiči

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá Voda

V noci na úterý zůstal v Dobré Vodě u Hořic na Jičínsku uvězněný v hořící budově 44letý muž. Hořet začalo v přízemí budovy, kde se její majitel v tu chvíli nacházel. Z hořícího domu ho vytáhli s lehčími zraněními až hasiči.

Článek

V pondělí krátce po jedenácté hodině večer byl na operační středisko hasičské záchranné služby Královehradeckého kraje ohlášen požár. Hořet začalo v jedné z přízemních místností stavby, kde se nacházely kanceláře, kuchyňky, sociální zařízení a pokoj. Právě v něm spal čtyřiačtyřicetiletý majitel domu, který se marně snažil z hořícího domu utéct.

Zraněnému muži se samotnému nepodařilo dostat ven. Jeho život přitom ohrožoval stále silnější kouř. Z hořícího domu ho vytáhli až hasiči, kteří jej nalezli ležícího u schodiště. Majitel byl na místě ošetřen posádkou přivolané sanitky a následně transportován do jičínské nemocnice. Z incidentu vyvázl jen s lehkými zraněními. 

Hasiči s ohněm zápolili téměř dvě hodiny. 

Plameny kompletně poškodily jednu místnost. Zplodiny z hoření poničily zbylé části domu včetně části horního patra. 

Celkovou škodu majitel odhaduje na milión korun. Příčiny požáru zatím nejsou zřejmé a jsou předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám