Hlavní obsah

Z hořícího autobusu vyvázli cestující bez zranění

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANUŠOVICE

Zájezdový autobus značky Karosa zachvátil v neděli v podvečer požár na silnici mezi Hanušovicemi a Starým Městem na Šumpersku. Všech 32 cestujících ho stihlo opustit a nikdo nebyl zraněn.

Článek

„Požár byl nahlášen před šestou hodinou večer a na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Hanušovic, Jindřichova a Starého Města. V době jejich příjezdu byl požárem zachvácen motorový prostor a hořela také kabina autobusu,“ řekla Právu v pondělí mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Autobus přepravoval děti a učitele na lyžařský výcvik do Starého Města. Řidič se snažil oheň nejprve uhasit sám pomocí hasicích přístrojů, ale to se mu nepodařilo,“ sdělil Právu šumperský policejní mluvčí Miloslav Svatoň.

Všechny osoby, které cestovaly autobusem, byly už při příjezdu hasičů mimo autobus. Cestujícím se dokonce podařilo zachránit i většinu osobních věcí.

„Na místo byl povolán náhradní autobus pro přepravu osob a materiálu, který byl zachráněn z hořícího vozidla,“ uvedla mluvčí. Hasiči zajistili odtah nepojízdného vraku. Požár způsobil předběžnou škodu 1,5 miliónu korun. „Vyšetřovatel hasičů jako příčinu požáru stanovil technickou závadu palivového systému autobusu,“ dodal Svatoň.

:. Plameny poničený zájezdový autobus. Foto: HZS Olomouckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám