Hlavní obsah

Z dopadeného lupiče se vyklubal nebezpečný vrah

Novinky, Aleš Fuksa
Uherské Hradiště

Uherskohradišťským kriminalistům se podařil majstrštyk. Nejenže dopadli třiadvacetiletého muže podezřelého z loupežného přepadení obchodu s dětským textilem, ale na jeho vrub jde podle nich i vražda čtyřiašedesátiletého muže z Brněnska. V době dopadení recidivisty však ještě o jeho druhém činu neměli ani ponětí.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté nebezpečného muže dopadli začátkem února. Půl hodiny po přepadení obchodu na něj svou zbraň zamířil jeden ze strážců zákona. „Nevěděl ovšem, že má před sebou vraha,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Po zadržení začala série výslechů a dokazování, která vyústila v obvinění mladého muže ze spáchání trestného činu loupeže. Soud rozhodl o jeho vazebním stíhání, protože byl podezřelý z další loupeže.

„Při prověřování jednotlivých informací a pátrání po aktivitách obviněného muže jej uherskohradišťští kriminalisté začali podezřívat i z mnohem závažnějšího činu vraždy. „Před několika dny se jejich domněnky po spolupráci s jihomoravskými kolegy potvrdily: starší muž byl nalezen v bývalém sklípku na zahradě svého domu mrtvý,“ poznamenal mluvčí.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že třiadvacetiletý agresivní podnájemník napadl muže ve spánku kladivem a pak do něj bodal loveckým nožem. Za vraždu mu hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám