Hlavní obsah

Z budovy prostějovského soudu uprchl vězeň

Právo, Petr Marek
Prostějov
Aktualizováno

Jednatřicetiletý vězeň Jiří Pešek z Brna, recidivista odsouzený na osm let za majetkovou trestnost činnost, uprchl v úterý odpoledne z budovy Okresního soudu v Prostějově.

Článek

Po muži bylo okamžitě vyhlášeno pátrání. Na území celého bývalého okresu Prostějov ho hledají desítky policistů. Střeženy jsou rovněž hlavní příjezdové komunikace na Olomoucku. Právu to v úterý řekla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Muž podle ní utekl po 14. hodině. Je 175 centimetrů vysoký, sportovní postavy, má černé krátké vlasy, na sobě měl modré rifle, kárované tričko. Není ozbrojen, ale může být velmi agresivní.

„Pešek čekal v budově na soudní jednání, a to v takzvané odkládací cele. Tam vykopl okno, mříže, vyskočil ven a dal se na útěk. Justiční stráž ho ihned začala pronásledovat a zároveň uvědomila policii,“ řekla Právu mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová a dále informovala, že míra zavinění justiční stráže je v šetření. „Pokud někdo pochybil, lze předpokládat vyvození důsledků. Nic bližšího ale nyní nemohu říct,“ dodala Prunerová.

Jakékoliv informace k pohybu nebo pobytu uprchlého vězně mohou občané policistům sdělit na nejbližší policejní služebně nebo na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám