Hlavní obsah

Vzdělané prostitutky vydělaly kuplířům milióny

Právo, Novinky, David Hluštík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Muže a dvě ženy, kteří organizovali rozsáhlou síť prostitutek, chytili po devíti měsících pražští policisté. Středoškolsky i vysokoškolsky vzdělané dívky poskytovaly erotické služby klientům v bytech v Praze 2, ale cestovaly za nimi také do Německa. Na luxusní klientele vydělala trojice kuplířů milióny. Oznámila to v úterý policie.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Jízdní policie před zlínským fotbalovým stadionem.

Článek

Hlava gangu, jednačtyřicetiletý muž z Prahy, ve dvou privátech zaměstnával několik dívek.

"Jejich "pracovní doba" trvala zhruba od poledních až do časných ranních hodin. Za tu dobu stihly obsloužit až šest zákazníků. Každá z nich si přišla v průměru na šest až osm tisíc korun," řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Polovinu výdělku pak dívky odevzdávaly šestadvacetileté ženě z Berounska, která měla na starosti chod privátů a zprostředkovávala kontakt s klienty.

Luxusní služby na úrovni

Podle policie rovněž zařizovala eskort vzdělaných prostitutek do hotelů na území celé republiky, ale také do Německa. Poslední z kompliců, dvaadvacetiletá dívka, pak zajišťovala letenky, dopravu na letiště a dívky posléze patřičně "zkasírovala".

Šéf gangu si zakládal na absolutní spokojenosti klientů. V opačném případě svým "pracovnicím" strhával vysokou částku z výdělku. Trojice kuplířů si tak podle policistů vydělávala nejméně od letošního dubna. "Přišli si na pěkný balík peněz, který představoval až milióny korun," uvedla Miklíková.

Nezaměstnaný muž, který všechno organizoval, měl například několik bankovních kont a vlastnil luxusní automobily. Policisté trojici stíhají pro organizování a zajišťování prostituce. Obě dívky zatím stíhají na svobodě. Jejich společník skončil ve vazbě. Všem reálně hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám