Hlavní obsah

Vzbuďte mi syna, nebo ho zapíchnu, volal opilec strážníkům v Hradci

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nezvyklou žádost přijal v sobotu operační důstojník městské policie v Hradci Králové. Muž v telefonu žádal o vyslání hlídky. Uvedl, že se jeho syn válí v posteli a nechce vstávat. Když strážníci odmítli, pohrozil, že syna zabije.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto

Článek

„Strážníci nejprve zjevně opilého muže upozornili, že dopolední spánek není důvodem k vyslání hlídky. Na to muž zlostně odpověděl, že jde tedy pro kudlu a syna zapíchne, to už snad důvod k příjezdu strážníků bude. Načež telefon zavěsil,“ přiblížila událost mluvčí městské policie Eva Kněžourová s tím, že v tu chvíli již skutečně bylo nutné ověřit, zda volající myslí výhrůžku vážně.

„Když hlídka strážníků dorazila k místu, kde oznamovatel žije, potkali muže, který jim potvrdil, že volal on. Ale prý si dělal jen srandu. V tu chvíli se dostavil ke strážníkům i jeho syn. Vysvětlil, že se otec občas napije a pak je sprostý. Nikdy mu však neublížil,“ pokračovala Kněžourová.

Nasadili mu pouta

Během projednávání události se starší z mužů začal chovat arogantně, odmítal spolupracovat, a nakonec se pokusil i udeřit strážníka. Pro zklidnění mu proto musela být nasazena pouta.

Dechová zkouška u něho prokázala 2,14 promile alkoholu. K vystřízlivění byl proto převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Při propuštění dostal za přestupek pokutu čtyři tisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám