Hlavní obsah

Vyvrácený strom spadl na rodinný dům a zatarasil silnici

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Na dvě hodiny zatarasil ve středu večer v Horním Žďáru silnici z Ostrova do Jáchymova na Karlovarsku vyvrácený strom. Ten přepadl přes silnici a na druhé straně vozovky se opřel o střechu v tu dobu opuštěného rodinného domu.

Článek

„Vysoký strom rostoucí u potoka podél silnice se vlivem větru vyvrátil, spadl přes vozovku a opřel se o střechu rodinného domu na druhé straně silnice,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal, podle kterého se strom ve středu v šest hodin večer vyvrátil z kořenů kvůli jejich podmáčení ve vytrvalém dešti, který doprovázel prudký vítr.

„Jako první byli na místě dobrovolní hasiči z Ostrova, kteří zkontrolovali, že v domě není nikdo ohrožen,“ pokračoval Kasal s tím, že přivolána byla profesionální jednotka z Karlových Varů, která disponuje výškovou technikou.

„Z koše automobilového žebříku pak hasiči strom rozřezali,“ dodal mluvčí hasičů.

„Od začátku zásahu byla silnice z Ostrova směrem na Jáchymov a Boží Dar zcela uzavřena. Vítr pak shodil několik větví, které spadly na auta čekající v koloně u události. Po odklizení spadlého stromu byla silnice zprůjezdněna v osm hodin večer,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám