Hlavní obsah

Vyšetřovaní vražedné série Stodolových je u konce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Východočeští policisté ukončili několikaměsíční vyšetřování série vražd a loupežných přepadení, ze které jsou obviněni manželé Jaroslav a Dana Stodolovi z Kutnohorska. Podrobnosti však chtějí sdělit až na pondělí tiskové konferenci.

Foto: Petr Veselý

Hana Tomáš Briešťanská jako majitelka kavárny na předměstí Monte Carla v nové komedii Městského divadla Zlín Hrabě Monte Carlo.

Článek

Sdělila to mluvčí východočeské policie Iva Marková s tím, že policisté předají spis do konce roku krajskému státnímu zastupitelství v Hradci Králové s návrhem na obžalobu.

Manželé byli dosud obviněni z osmi loupežných vražd, ke kterým se během výslechů přiznali. Dosud nevětší sérii vražd u nás začali odhalovat  východočeští kriminalisté při vyšetřování dvojnásobné vraždy v prosinci 2002 v Brněnci na Svitavsku. Sedmatřicetiletého Jaroslava a jeho o čtyři roky mladší manželku však chytili až o dva měsíce později, po loupežném přepadení staršího muže ve středních Čechách.

Kvůli případu rezignoval policejní ředitel

Pár si podle policie vybíral oběti z řad starších občanů, ke kterým se pod různými záminkami vetřeli a následně je napadli. Důchodce pak donutili říct, kde mají peníze, mnohdy jen pár stovek, a pak je zavraždili. Místo činu pak naaranžovali tak, že policisté případy uzavřeli jako sebevraždy, náhlá úmrtí či nešťastnou náhodu.

Když se však přišlo na hrůzný rozměr jejich vraždění, nařídil policejní prezident Jiří Kolář prověřit více než 500 případů podobně uzavřených úmrtí. Kvůli pochybení kutnohorských policistů rezignoval jejich ředitel Věroslav Matoušek.

Reklama

Související témata:

Související články

Stodolovi jsou podezřelí z deváté vraždy

Manželé Jaroslav a Dana Stodolovi jsou podezřelí z další, v pořadí již deváté, dokonané vraždy. Měli ji před dvěma lety spáchat v Praze 7 Tróji v Podhoří...

Výběr článků

Načítám