Hlavní obsah

Vyšetřování Sahulovy vraždy uzavřeno, podezřelým hrozí až doživotí

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalisté po půlročním vyšetřování uzavřeli případ prvomájové vraždy známého hudebníka a někdejšího člena skupiny Tři sestry Františka Sahuly (45). V těchto dnech navrhli podle informací Práva postavit dva podezřelé mladíky před soud.

Článek

"Obdržel jsem od policie návrh na podání obžaloby na dva obviněné. Po jeho prostudování bych měl o případné obžalobě k soudu rozhodnout maximálně do dvou týdnů,“ řekl v úterý Právu středočeský státní zástupce Tomáš Milec.

Doplnil, že oběma obviněným hrozí za vraždu vysoké tresty, a to v rozmezí do 12 do 15 let, případně i výjimečný trest, dokonce i ten nejvyšší, tedy doživotí.

"Policie je viní z toho, že čin spáchali s přitěžujícím finančním motivem a navíc zvlášť brutálním způsobem,“ vysvětlil důvody, proč mladíci mohou dostat velmi vysoký trest.

K tragédii došlo letos o prvomájové noci v chatové oblasti Skuheř u Kamenice v okrese Praha-venkov.

Sahula popíjel v jedné tamní hospodě, kde se dal dohromady se třemi mladíky. Kolem půlnoci bar opustil a trojice šla za ním. Dva z mladíků pak Sahulu podle policie brutálně napadli a zbili tak, že na místě těžkým zraněním podlehl. Navíc mu prý ukradli peněženku se zhruba tisíci korunami. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám