Hlavní obsah

Výrostci se bavili házením kamenů na auta jedoucí po dálnici

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Z dálničního nadjezdu u obce Dobrá u Frýdku-Místku v neděli odpoledne házeli dva teprve desetiletí chlapci kameny na automobily jedoucí pod nimi. Jednomu řidiči rozbili čelní sklo. Po pohovoru je policisté předali rodičům. Oba nejspíš skončí před soudem pro mládež.

Článek

Jeden z kamenů zasáhl na rychlostní silnici z Frýdku-Místku na Český Těšín čelní sklo vozu Citroen C3.

"Řidič se lekl, protože mu něco s ohlušující ránou vlétlo do čelního skla. Když zastavil, zjistil, že má poškozenou i kapotu. Pak zahlédl z nadjezdu utíkat dvě postavy,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec s tím, že muž zavolal policii.

Chlapci, kteří mu auto poškodili, však ve své zábavě pokračovali. Na chvíli se schovali do příkopu, když jim otrnulo, začali opět házet kameny z úkrytu od kraje dálnice. Policejní hlídka je brzy našla, ale oba kluci se dali na útěk. Za chvíli je však policisté dopadli. Po krátkém pohovoru byli předáni svým rodičům.

Kvůli nízkému věku ještě nejsou trestně odpovědní, i tak ale pravděpodobně skončí před soudem pro mládež.

"Ten jim může uložit příslušné výchovné opatření. Zda to bude dohled probačního úředníka nebo v krajním případě i ochranná výchova, bude záležet na rozhodnutí soudu. Způsobenou škodu, která je předběžně vyčíslená na 20 tisíc korun, budou muset zaplatit jejich rodiče,“ doplnil Žurovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám