Hlavní obsah

Vypil jsem tři piva, tvrdil řidič autobusu z Plzně. Nadýchal tři promile

Právo, pab
Plzeň

Tři piva prý vypil před jízdou šofér autobusu plzeňské městské hromadné dopravy, kterému policisté během sobotní kontroly naměřili v dechu téměř tři promile alkoholu. Podle informací Práva to 45letý řidič uvedl při výslechu.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič jízdou po poli autobus poškodil.

Článek

Dále řekl, že to bere jako své osobní selhání. Za jeho zkratkovitým jednáním údajně stojí osobní problémy, které odmítl specifikovat.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení, za což ho může soud potrestat až osmiletým vězením,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Policisté zastavili řidiče linky číslo 35 na Americké třídě v centru města poté, co dostali informaci, že na trase mezi Radčicemi a Plzní jezdil po poli. [celá zpráva]

Hledají cestující

„Projel příkopem a skončil na poli. Zde v jízdě pokračoval přibližně 300 metrů a pak zastavil. V ten okamžik se v autobuse nacházelo několik pasažérů. Jeden z nich k řidiči přistoupil a s dalšími osobami si vynutil vystoupení z prostředku. S dalšími cestujícími se pak šofér vydal na cestu zpět na vozovku a do centra Plzně, kde byl zastaven policejní hlídkou,“ popsala Štefflová sled událostí.

Policistům se zatím nepodařilo najít všechny cestující z autobusu, a proto žádají, aby se přihlásili s ohledem na to, že jejich svědecká výpověď by mohla být zásadní z hlediska objasnění tohoto protiprávního jednání.

Ředitel dopravních podniků Michal Kraus už v neděli avizoval, že s řidičem okamžitě ukončí pracovní poměr. „Je to mimořádné lidské selhání,“ reagoval Kraus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám