Hlavní obsah

Vykradení minibusu v Praze překazil řidič s mobilem, podezřelého natočil

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté pátrají po muži podezřelém z vloupání do minibusu zaparkovaného na pražském Smíchově. Zloděje zachytila bezpečnostní kamera, když vynášel z vozidla věci, krátce nato podezřelého zaznamenal mobilním telefonem řidič vykrádaného auta, který zrovna přišel.

Vloupání do minibusu v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

K incidentu došlo na začátku ledna, policii se pachatele dosud nepodařilo dopadnout, obrátila se proto na veřejnost s prosbou o pomoc a zveřejnila videozáznam.

Minibus značky Iveco stál na parkovišti v Radlické ulici. Zloděj se vloupal dovnitř a vynášel z auta osobní věci, které si nechali na sedačkách cestující. „Nepohrdl však ani startovacími kabely, autolednicí či heverem. Věci si postupně připravil u nedalekého plotu,“ sdělil v pondělí mluvčí policie Jan Rybanský.

Policista spatřil ve svém autě cizího muže a zpacifikoval ho

Krimi

Na to, aby věci odnesl, už ale muž neměl čas, protože ho vyrušil řidič vykrádaného auta, který zrovna přišel na parkoviště. „Tomu se pohyb muže nedaleko jeho autobusu nezdál, a tak si ho pro jistotu natočil na mobilní telefon. V tu chvíli ještě netušil, kdo před ním stojí,“ popsal situaci mluvčí.

Foto: Policie ČR

Podezřelého zachytil řidič mobilním telefonem

Řidič vzápětí zjistil, co se stalo, podezřelý mezitím ale zmizel neznámo kam. Šofér se tedy obrátil na policii, kde předal pořízené video. „Pokud muže na záznamu poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho ztotožnění či vypátrání, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ dodal Rybanský.

Škodu policisté vyčíslili na nejméně 60 000 korun a případ vyšetřují jako krádež a poškození cizí věci s trestní sazbou až dva roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám