Hlavní obsah

Výjezd z Prahy na Brno komplikovala řada nehod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Řidiči, kteří ve čtvrtek vyráželi na prodloužený velikonoční víkend z Prahy, museli na výjezdu z hlavního města počítat s minimálně hodinovým zpožděním. Několik dopravních nehod a omezení stačilo ucpat dálnici D1 až do ulice 5. května a na Nuselský most. Obtížně průjezdná byla i jižní spojka.

Článek

"Výjezd z Prahy na dálnici D1 zablokovalo několik nehod. Kolona stojí od ulice 5.května vinou několika nehod v levém jízdním pruhu. Zablokovaná je také jižní spojka v obou směrech," řekla v podvečer Novinkám dispečerka ABA.

Provoz omezovala také četná dopravní omezení. Levý jízdní pruh je uzavřen u nákupní zóny Chodov, o kus dál zase řidiči nemohou využívat pravý jízdní pruh. "Ve zúžení mezi 0. až 1,5. kilometrem se stala první nehoda, která to všechno odstartovala," pokračovala dispečerka.

Dopravní nehody vesměs nebyly vážné, většinou měly za následek jen promáčklé nebo poškrábané plechy, takže je policie ani neregistrovala.

Na vině je velikonoční horečka

Tradiční velikonoční dopravní nápor začal už ve středu večer, protože dnes a v pátek si čeští školáci užívají prázdnin a řada rodičů s nimi vyrazí na cesty.

"Už na základě zkušeností z minulých let lze odhadnout zvýšený provoz, který má samozřejmě za následek výskyt dopravních obtíží. K tomu také přispívá stav komunikací, různé uzavírky a tak dále. Na dálnici D1 se tohle děje celkem pravidelně," řekl mluvčí ÚAMK Pavel Kuchálik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám