Hlavní obsah

Vyhrožovala matce zabitím, když ji chtěla i s dítětem objednat k lékaři

– Karlovy Vary
Právo, vor

Až na jeden rok může skončit za mřížemi 23letá žena z Karlových Varů, která v Toužimi na Karlovarsku nejdříve ranami napadla matku a pak jí hrozila, že ji zabije. Policie ženu obvinila z nebezpečného vyhrožování. Agresi mladé ženy odstartovalo, když matka začala dceru a její dítě - dívku, kterou má babička v pěstounské péči - telefonicky objednávat k lékaři.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 23leté ženy z Karlových Varů, kterou obvinili ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování,“ uvedla v pondělí mluvčí karlovarské krajské policie Eva Valtová, podle které k incidentu mělo dojít v polovině března.

„Obviněná žena zaslechla, jak její matka objednává svou nemocnou dceru a vnučku, kterou má v pěstounské péči, k lékaři. To se jí však nelíbilo a měla začít svou matku slovně napadat,“ pokračovala mluvčí s tím, že matka poté své dceři řekla, aby si sbalila své věci a z bytu odešla.

To si ale nenechala dcera, která žije podle informací Práva odděleně od matky v Karlových Varech, líbit. „Vzhledem ke vzrůstající agresivitě měla svou matku opakovaně udeřit do oblasti zad. Při útoku jí měla také vyhrožovat zabitím a poté byt opustila,“ popisovala Valtová.

Obviněná dál vyhrožovala prostřednictvím SMS zpráv. „Tímto jednáním vzbudila v poškozené důvodnou obavu o její život a zdraví. V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám