Hlavní obsah

Vyhrožoval smrtí a vyzbrojen noži vyrazil za manželkou. Dostal podmínku

– Plzeň
Právo, Jiří Šolc

Ke třem letům vězení s pětiletým podmínečným odkladem odsoudil ve čtvrtek Krajský soud v Plzni 38letého muže z Plzeňska stíhaného za přípravy vraždy. Muž vyhrožoval své manželce smrtí a vydal se za ní do nemocnice vyzbrojen několika noži. Vedla ho zřejmě žárlivost. Pachateli původně hrozilo až 20 let vězení.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek je pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce, který podmíněný trest navrhoval, se vzdali práva na odvolání.

Muže loni v listopadu zadržela policie se šesti noži v plzeňské nemocnici. Do zdravotnického zařízení vyrazil za svou manželkou, která tam pracovala jako zdravotní sestra a které předtím vyhrožoval smrtí. Podezíral ji totiž z nevěry.

Podle obžaloby, kterou má Právo k dispozici, žena v osudný den sloužila večerní směnu s mužem, s nímž mu měla být podle manželova podezření nevěrná. Manžel po ženě chtěl, aby z práce odešla, to ona ale odmítla.

Muž zanechal doma tehdy šest a půl roku starého spícího syna a vyrazil do nemocnice na kole vyzbrojen pěti domácími a jedním pracovním nožem. Po cestě několikrát volal manželce a vyhrožoval, že ji zabije a všechny postřílí. Žena proto zavolala policii, která pak muže na místě zadržela.

Muže zadrženého v plzeňské nemocnici se šesti noži obžalovali z přípravy vraždy

Krimi

„Nechtěl jsem nikomu ublížit. Chtěl jsem manželku jen postrašit, ponížit a udělat ostudu, abychom začali řešit situaci doma,“ vypověděl již dříve u soudu muž, který byl stíhaný na svobodě.

Na otázku, zda měl pro údajnou ženinu nevěru nějaké důkazy, odpověděl, že ne, že měl jen takové tušení a jednou prý viděl muže, kterého podezíral, jak dělá na ženu jakási gesta či posunky.

„Nedokážu si vysvětlit, proč jsem si ty nože bral, kdyby mě před tím nezadržela policie, stejně bych se na oddělení bez zákaznické kartičky nedostal,“ vypověděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám