Hlavní obsah

Vyděrači měli nutit muže, aby si kopal lžící hrob

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRACHATICE

Pětatřicetiletého muže z Prachaticka, který už je od února ve vazbě za vydírání, viní policisté z dalších trestných činů zpronevěry a podvodu. Při následném vyšetřování zjistili, že násilím společně s komplici nutil dlužníky, aby podepisovali směnky na mnohem vyšší částky, než skutečně dlužili. Jednoho z nich podle kriminalistů přinutil, aby si kopal vlastní hrob polévkovou lžící.

Článek

Celkem obviněný muž způsobil škodu za 850 tisíc korun. Právu to sdělila prachatická policejní mluvčí Dagmar Vymětalová.

"Třicetiletého muže donutil, aby mu podepsal směnku na 300 tisíc korun. Když ho v dubnu loňského roku s dvěma dalšími pachateli navštívili, nasadil mu na hlavu kápi a poté mu u lesa poručil, aby si polévkovou lžící vykopal vlastní hrob," uvedla Vymětalová s tím, že muž ze strachu o život skutečně hrob několik desítek minut kopal.

Čtyřicetileté ženě muž půjčil 40 tisíc korun a zároveň ji nechal podepsat směnku na 141 tisíc korun a kupní smlouvu na její byt za stejnou částku. Ženě však podle policie tvrdil, že smlouva je pouze zástavní.

Muž skončil ve vazbě poté, když společně s mladším komplicem údajně vydírali na přelomu roku dvaadvacetiletého mladíka z Vimperka. "Jejich terorizování začalo vymáháním třiceti tisíc korun, které jim ale mladík nedlužil. Na konci po něm chtěli už půl miliónu. Vyhrožovali mu uřezáním uší a dokonce ho zavírali do mrazáku," sdělila Vymětalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám