Hlavní obsah

Vyděrači bodli oběť mečem do břicha

– MĚLNÍK
Novinky, Milan Koukal

Doslova o život šlo ve čtvrtek večer třiadvacetiletému mladíkovi, který přijel za kamarádkou do Byškovic na Mělnicku. Když se od ní hodinu před půlnocí vracel, zastavili ho na opuštěné ulici dva muži, kteří vystoupili z automobilu značky Škoda Felicia. Křičeli na něj, ať zůstane stát, protože jim dluží deset tisíc korun.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Tisková mluvčí okresního policejního ředitelství v Mělníku Nina Kopecká o dalším dění řekla:"Jeden z neznámých mužů dal mladíkovi facku a donutil ho nastoupit do auta. To na konci Byškovic sjelo na polní cestu k obci Horňátky. Po chvíli řidič zastavil, jeho komplic oběti odcizil mobilní telefon, cestovní pas a další osobní doklady. Sebral mu také 1 500 korun. Poté musel přepadený vystoupit z vozidla. Jeden z útočníků ze zavazadlového prostoru vytáhl jakousi šavli nebo meč a bodl nešťastníka do břicha. Další násilník mu dal papírek s napsaným telefonním číslem, na které měl zatelefonovat. Sdělil mu, že chtějí další peníze. Krvácejícího muže nechali na polní cestě a odjeli směrem k Horňátkám."

Cestou do nemocnice je potkal znovu

Zraněný šel nocí pěšky do Byškovic a od kamarádky vše ohlásil policistům. Známý ho pak naložil do auta a vezl do nemocnice. U čerpací stanice si přepadený povšiml vozidla s oběma útočníky. Požádal kamaráda, aby svoje auto otočil, protože chtěl znát státní poznávací značku.

"Muž, který tolik vytrpěl, je nyní v nemocnici. Jak nám oznámil lékař, rozsah jeho zranění ukáže teprve operace. Po zákeřných lupičích policisté intenzivně pátrají," upřesnila Kopecká.

Reklama

Výběr článků

Načítám