Hlavní obsah

Vyděrač zamkl dva muže ve stánku a vyhrožoval jim smrtí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JESENÍK

Drama jak z filmu prožili v úterý dva muži na Jesenicku. Čtyřiačtyřicetiletý útočník dvojici uvěznil ve stánku s občerstvením a chtěl po nich peníze, staršímu dokonce vyhrožoval smrtí. Ze zajetí se muži dostali ve chvíli, kdy vyrazili vybrat do bankomatu sto tisíc korun.

Článek

Muž uvěznil dvojici v provozovně občerstvení u jeskyní Na Pomezí na Jesenicku. Vyhrožoval jim prý zabitím a chtěl po nich vysoké finanční částky. Když jim část peněz sebral, pustil je dojít pro další hotovost do bankomatu. Přitom muže zadrželi policisté, kteří ho obvinili z vydírání.

Muž z Bernartic nejprve v úterý ráno v prodejně v Javorníku fyzicky napadl šestadvacetiletého muže, kterému vzal prstýnky za 2500 korun. Pak ho s dalším sedmatřicetiletým mužem vylákal k jeskyním Na Pomezí.

"Nejdříve oba zamkl do stánku s občerstvením a staršímu muži tvrdil, že dostal zaplaceno za jeho smrt, a proto ho musí zabít. Z obavy o svůj život obviněnému odevzdal 10 tisíc korun, mobilní telefon, platební kartu a zlato, které měl na sobě," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Muž také napsal dopis, ve kterém se zavazuje zaplatit smyšlenou dlužnou částku půl miliónu korun a dobrovolně se zříká vozidla VW. Ze svého uvěznění se oba muži dostali poté, co pachatel přistoupil na to, že zajedou vybrat z bankomatu 100 000 korun.

Podezřelého muže umístili policisté do cely a po obvinění jej propustili na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám