Hlavní obsah

Výbuchu v policejní služebně předcházel bujarý večírek

Novinky, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rannímu výbuchu a požáru na místním policejním oddělení Nové Město v Praze 2, Vyšehradské ulici minulou středu předcházel večírek, na kterém nechyběl ani alkohol. Vyšetřování převezme Inspekce ministra vnitra.

Foto: Ondřej Kořínek

Akce Smog v únoru tohoto roku.

Článek

"Inspekce ministra vnitra si případ převezme k dalšímu šetření v úterý," řekla Marie Masaříková z tiskového odboru ministerstva vnitra.

O podrobnostech večerních a nočních oslav na služebně policie mlčela. Tiskový mluvčí pražské policejní správy Ladislav Bernášek nicméně včera nepřímo potvrdil informace, které Právo získalo z nepolicejních kruhů. Podle tohoto zdroje se na služebně večer před výbuchem rozjela bujará oslava, na které nechyběl alkohol. Důvodem byly narozeniny vedoucího místního oddělení. Tomu údajně přišel na místo blahopřát i ředitel Obvodního policejního oddělení Prahy 2.

Policie připustila neformální posezení

"Vyšetřování dokázalo, že v předvečer události se na služebně konalo neformální posezení vedoucích pracovníků místního oddělení se zpracovateli spisů," potvrdil zjištění Práva policejním jazykem mluvčí Bernášek. Jenomže předtím si údajně kdosi z policistů přinesl na služebnu dvě nádoby s barvami a ředidlem. Nikdo si nevšiml, že se tato nebezpečná látka rozlila a pak v rušném prostředí nepozorovaně vzňala od hořícího nedopalku cigarety.

Teprve v pondělí se vyjádřili hasiči, kteří byli údajně zavázání po explozi mlčením a ani na místě neprováděli vlastní šetření. Vyjádřili názor, že nejprve prý začala hořet postel. Nebylo to však vinou zkratu elektroinstalace, spíše cigarety. Oheň pak přeskočil na nádobu s barvou, došlo k explozi.¨

Kdy večírek skončil?

Zda večírek trval až do rána, kdy exploze před půl pátou vyburcovala okolí, Bernášek odmítl informovat. Pro Právo však upřesnil: "V průběhu vyšetřování byly vyžádány expertízy Kriminalistického ústavu a hasičů. Výsledky zkoumání v Kriminalistickém ústavu nejsou zatím k dispozici.

Ovšem podle předběžného vyjádření znalců Hasičského záchranného sboru v Praze z pondělí 3. března musel požár vzniknout kolem čtvrté hodiny ranní. Policisté z Prahy 2 prošetřují i možnosti, zda k požáru nedošlo s případným úmyslem. Předběžná škoda se odhaduje asi na 80 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám