Hlavní obsah

Výbuch v budce nemá na svědomí olomoucký vyděrač

– OLOMOUC
Novinky, Miloslav Hradil

Olomoučtí policisté si jen několik hodin po čtvrtečním výbuchu v olomoucké telefonní budce došli na základě výpovědí svědků pro dva podezřelé. Jako prvního dopadli 28letého muže, později jeho o pět let mladšího známého. Oba  se během výslechu přiznali, že zásahovou vojenskou výbušku typu V30 odpálili. Oběma hrozí šest let vězení.

Foto: František Hladil

Hadilov písař (Sagittarius serpentarius) s mláďaty.

Článek

"Policejní rada je obvinil z poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšných zařízení, výtržnictví a poškozování cizí věci. Staršímu z nich, který byl v minulosti několikrát soudně trestaný, sdělil ještě obvinění z nedovoleného ozbrojování," sdělil dnes novinářům okresní policejní ředitel v Olomouci Jaroslav Skříčil.

Ohlušující výbuch, kterého se včera svědci nejvíce polekali, má na svědomí výbuška z vojenské výzbroje. "Dělá sice velký efekt, ale jinak má jen malou účinnou sílu," upřesnil Skříčil. Při explozi se vysypalo sklo budky a poškodila okolní okna. Nikdo nebyl zraněn. Policisté proto případ původně vyšetřovaný jako obecné ohrožení překvalifikovali.

Policie hledá, kde vzali výbušku 

Kriminalisté dál vyšetřují motiv jejich jednání, s největší pravděpodobností se jednalo o klukovinu. "Motiv stále zjišťujeme, stejně jako kde starší z dvojice vzal výbušku," řekla policejní mluvčí Jitka Dolejšová. "Škoda je vyčíslena na 30 až 40 tisíc korun," dodala Dolejšová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám