Hlavní obsah

Výbuch na Českolipsku: jeden z těžce zraněných zemřel

Česká Lípa
Aktualizováno

Jeden z popálených mužů po výbuchu v areálu firmy na likvidaci nebezpečného odpadu na Českolipsku zemřel. Druhý vážně zraněný je mimo ohrožení života. Zraněno bylo celkem osm lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie uzavřela okolí výbuchuVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

Při neštěstí v Hamru byli v úterý vážně zraněni dva lidé, na místě je museli záchranáři oživovat. Jednoho z nich záchranáři převezli v kritickém stavu na ARO liberecké nemocnice. "Jeho stav byl od počátku vážný, dnes zemřel," řekl mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Výbuch chemikálií na Českolipsku: Osm zraněných, dva v kritickém stavu

Krimi

Druhý těžce zraněný je zřejmě mimo ohrožení života v nemocnici v Praze na Vinohradech. Další pracovník utrpěl středně těžké poranění a pět lidí bylo podle záchranářů zraněno lehce. Ošetření muselo po zásahu vyhledat také deset záchranářů.

Látky unikly do ovzduší

Výbuch se ozval ve firmě Purum v úterý dopoledne při míchání látek. Podle prvních informací šlo o kyselinu sírovou a další látky, které následně unikly do ovzduší. Při neštěstí utrpěli vážné zranění dva lidé. Dalších šest bylo zraněno lehce.

Výbuch a únik škodlivin na Českolipsku šetří policie jako obecné ohrožení

Krimi

Vyšetřovatelé pracují s několika verzemi. Mimo jiné mohl podle nich některý z pracovníků porušit bezpečnostní pravidla. Prověřují i možnost, že některá z cisteren přivezla do areálu jinou chemikálii, než bylo v dokumentech.

Jednatel firmy Purum Daniel Kraft zatím netuší, co mohlo havárii způsobit. „Při obvyklé každodenní činnosti stabilizace nebezpečných odpadů došlo k nepředvídatelné a nám prozatím nevysvětlitelné chemické reakci, která měla za následek výbuch s následným zahořením,” uvedl ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám