Hlavní obsah

Výbuch domu v Havířově: Policie pátrá po pachateli, který poškodil rozvody

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Kriminalisté v souvislosti s nedělním výbuchem v Havířově pátrají po neznámém pachateli, který zřejmě způsobil únik plynu. Za trestný čin obecného ohrožení mu hrozí až pět let vězení. Během pondělí bude na místě pracovat těžká technika, která strhne poškozené části domu.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Výbuch dům vážně poničil.

Článek

„Zatím neznámý pachatel v nezjištěné době mohl za dosud nezjištěných okolností, zřejmě činností spojenou s rozvodem plynu či odběrným plynovým zařízením, zapříčinit únik zemního plynu,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Podle ní unikající plyn nasytil neobydlený byt, který po zatím neznámém zážehu vybuchl.

Psi na vyhledávání osob v budově žádnou osobu nenašli, nikdo se při výbuchu nezranil. Evakuováno ale muselo být 27 lidí včetně dvou dětí. Tři rodiny se už do domu nevrátí.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky výbuchu v bytě v HavířověVideo: Denisa Telaříková, Novinky

Podle zjištění Práva šlo o jeden z tzv. domů RPG. Byty v nejvyšším patře nebyly nikomu pronajaté.

„Vybuchl byt, který nebyl v současnosti obsazen, stejně i jako sousední byt v nejvyšším patře domu. O evakuované rodiny jak z tohoto vchodu, tak i z toho sousedního se postaráme. Následně budeme muset vyřešit, co s celým poničeným objektem, musíme počkat na vyjádření statika,“ řekl v neděli Právu mluvčí společnosti RPG Petr Handl. Škoda zatím vyčíslena nebyla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám