Hlavní obsah

Vrhač cihel z cimbuří byl obviněn ze tří trestných činů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie obvinila ze tří trestných činů 25letého Lotyše, který minulý týden házel na lidi a záchranné složky cihly z věže v centru Prahy. Informoval o tom ve čtvrtek mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Ondřej Šťastný. Cizinec skončil ve vazbě.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž na věži v centru Prahy. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Muž je trestně stíhán pro trestné činy poškození cizí věci, výtržnictví a pro pokus ublížení na zdraví. Dne 12. června jej soud vzal do vazby,“ sdělil Novinkám Šťastný.

Doplnil, že po vyhodnocení důkazů se může právní kvalifikace ještě změnit. Vyšetřování podle něj může skončit za tři měsíce. „Další informace k případu v tuto chvíli nebudeme poskytovat,“ shrnul mluvčí.

Lotyš na věž v centru Prahy vylezl ve čtvrtek ráno. Na místě se vystřídalo několik vyjednavačů, kteří s cizincem mluvili. Cihly muž házel nejen na procházející lidi, ale později také na hasiče a policisty. Jakmile se někdo přiblížil, okamžitě po něm něco hodil. Komunikace s ním byla složitá také proto, že mluvil chvíli rusky, chvíli anglicky. Vyjednávání trvalo 14 hodin.

„Důvody a požadavky, které muž policistům sděloval, byly zmatené a převážně smyšlené. Policisty na místě oslovoval jménem svého kamaráda. Chvilkama hovořil o tom, že chce zemřít, a mimo jiné uvedl i to, že na věži čeká, než přiletí drak,“ informovala již v pátek mluvčí policie Iveta Martínková. Z místa byl pak odvezen do nemocnice.

Národní divadlo, které má v objektu sklad, škodu vyčíslilo na 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám