Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil masérovi pět let za znásilnění klientky

Právo, Petr Marek
Olomouc

Na pět let za mříže poslal v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci 67letého maséra Miroslava Zimčíka z Ostravy za to, že znásilnil svou klientku. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu (KS) v Ostravě z loňského 3. srpna, proti kterému se zvrhlík odvolal.

Foto: Petr Marek, Právo

Miroslav Zimčík u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Vše se událo 27. dubna 2009 okolo poledne v Ostravě v provozovně, kde Zimčík prováděl masérskou činnost. Žena ležela na masérském lehátku, oblečena byla jen v kalhotkách. Masér jí nejprve pod záminkou, že se musí dostat k reflexním bodům v tříslech, stáhl kalhotky. Následně jí začal slovně lichotit a ptal se, zda ji může políbit. To žena odmítla, chtěla se zvednout a odejít.

Zimčík ji však nečekaně zalehl, násilím ji držel na lehátku, začal ji líbat různě na těle, přestože se tomu bránila a orálně ji dráždil. Po chvíli tohoto jednání sám zanechal a nešťastnici umožnil, aby se oblékla a odešla. Tím jí způsobil posttraumatickou stresovou poruchu, která se projevovala ještě v polovině loňského roku. Žena se navíc musí pravidelně ambulantně podrobovat psychiatrické léčbě.

U vrchního soudu se obžalovaný domáhal vrácení věci ke krajskému soudu s tím, že je nutné doplnit dokazování o vyšetřovací pokus o průběhu žalovaného jednání. Tímto by se dalo podle jeho názoru prokázat, že poškozená nevypovídala pravdu.

Soud to však neakceptoval. „Tento požadavek zamítl už krajský soud, vysvětlil i proč a my jsme se s tím ztotožnili. Navodit shodnou situaci, jako byla tehdy, je vyloučené. Navíc vina obžalovaného je důkazy spolehlivě prokázána a trest je zákonný a přiměřený,“ vysvětlil předseda senátu olomouckého VS Petr Angyalossy.

Reklama

Výběr článků

Načítám