Hlavní obsah

Vražedkyně Janáková si odsedí více, soud přidal trest za křivé obvinění ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě při odvolacím řízení zpřísnil trest pro Petru Novou (dříve Janákovou) za falešné obvinění vězeňských dozorců ze znásilnění. Okresní soud v Opavě ji původně odsoudil k osmi měsícům vězení za křivou výpověď, krajský soud ale stejně jako státní zástupce dospěl k závěru, že se jednalo o křivé obvinění. Trest proto změnil na dva roky vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Odvolací jednání v případě Jaroslava Janáka a jeho bývalé ženy Petry.

Článek

Nová byla odsouzena ke 30 letům vězení za vraždu sběratele mincí a známek z roku 2017, na které se podílel i její tehdejší manžel Jaroslav Janák.

Vražedkyně Janáková dostala trest za falešné obvinění dozorce

Krimi

Ve vězení však otěhotněla. Tvrdila, že ji ve věznici v Opavě znásilnili dozorci. Po narození dítěte se tak prováděla série testů, které ukázaly, že žena otěhotněla s jedním z vězňů.

Vražedkyně Janáková si změnila jméno

Krimi

O vývoji v případu u odvolacího soudu informoval ve čtvrtek regionální Deník, podle něhož šlo o muže, se kterým vězeňkyně navázala kontakt ještě ve vazební věznici v Hradci Králové, kde měl na starost výdej teplé stravy. Sperma jí prý předal v gumové rukavici.

Těhotná vražedkyně chodí Jilemnicí. Lidé se bouří

Domácí

Verdikt krajského soudu je pravomocný a není proti němu odvolání. Trest bude muset odsouzená vykonat poté, co si odpyká původní trest za vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám