Hlavní obsah

Vrahovu oběť skládají policisté po kouskách, teď se našla druhá noha

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jako puzzle skládají kriminalisté tělo plzeňského podnikatele, kterého měl kvůli finančním sporům zavraždit a po smrti rozřezat 59letý muž z Plzně. Uříznutou dolní končetinu našel tento týden náhodný kolemjdoucí na břehu Berounky u obce Bohy, což je asi 15 kilometrů proti proudu od místa, kde řeka v zimě vyplavila už jednu nohu a také paži oběti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„K řece přijeli policisté a něco tam řešili. Divil jsem se, proč tam jsou, ale nikoho z nás se na nic neptali,“ řekl k čerstvému nálezu provozní kempu Na rybárně René Sokol.

Podle informací Práva nyní probíhají testy DNA, které by měly potvrdit, že jde skutečně o druhou nohu podnikatele.

Ten byl naposledy viděn 5. listopadu loňského roku, a to na místě, kde policisté našli krvavé stopy. V polovině prosince pak objevil v Berounce lidskou ruku majitel vodní elektrárny v Nadrybech. O měsíc později vyplavila řeka další část těla, tentokrát nohu. Na ni narazil rybář poblíž přívozu v Darové, nedaleko místa prvního nálezu. Genetické testy prokázaly, že údy patří pravě hledanému muži. Po dalších třech měsících policisté zatkli podezřelého.

„Je stíhán pro zločin vraždy a přečin nedovoleného ozbrojování,“ uvedla Dagmar Lindenthálová z Krajského státního zastupitelství v Plzni.

Podle jiného zdroje měl obviněný muž podnikatele zastřelit nelegálně drženou pistolí, kterou policie našla při domovní prohlídce. Tělo pak rozřezal, zřejmě uložil do pytle a hodil ho vody. Jak postupně docházelo k poškození obalu, jednotlivé části se uvolnily a odplavaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám