Hlavní obsah

Vrah z Běchovic dostal o 10 let méně

– PRAHA
Novinky, Lenka Kadeřávková

Pražští vrchní soudci ve středu významně snížili výjimečný 25letý trest vězení pro osmnáctiletého Michala Šťastného za brutální vraždu manželů, adoptivních rodičů jeho těhotné přítelkyně. Za tzv. běchovické vraždy si odsedí o celých deset let kratší trest, tedy patnáct let.

Foto: Pavel Schauer

Nástup žen na finále

Článek

"Soud neshledal podmínky pro uložení výjimečného trestu," shrnul rozhodnutí odvolacího senátu tiskový mluvčí soudu Jan Fořt.

Soud zároveň ponechal jeden a půl roční vězení 16leté dceři zavražděných. Dívka sice byla přítomna hrůznému incidentu v bytě svých nevlastních rodičů, nicméně nepodílela se na vraždě, pouze kradla.

Dvojnásobná vražda

Případ šokoval českou veřejnost loni v březnu. Mladá dvojice se devátý den v měsíci dvě hodiny po půlnoci vloupala do rodinného domku v Praze 9-Běchovicích. Zatímco dívka vynášela věci z bytu, její přítel nejprve ubodal 62letého doktora přírodních věd v ložnici a poté rovněž nožem zavraždil i 54letou středoškolskou profesorku. Dohromady manželům zasadil čtyřicet bodnořezných ran a oba na místě zraněním podlehli. Z místa pak autem rodičů s přítelkyní odvezli odcizené věci, jejich hodnota včetně auta činila více než 200 tisíc korun.

Znalci charakterizovali mladíka jako psychopatickou osobnost, jeho přítelkyně Michaela má naopak sklony se značně podřizovat dominantním typům. Motiv činu nikdy přesně objasněn nebyl, zřejmě se jednalo o ziskuchtivost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám