Hlavní obsah

Vrah stařenky policii stále uniká

Novinky, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie již devět dní marně pátrá po brutálním vrahovi 91leté ženy z Prahy 4. Dosud ale zjistila, že se osudný den v domě v Marholdově ulici pohyboval podvodník nebo podvodníci. Neznámý muž tehdy vylákal od jedné nájemnice 500 korun a peníze se pokoušel získat i ve vedlejším domě. Ve druhém případě se kdosi vydával za opraváře plynových spotřebičů.

Foto: archiv skupiny, poskytl Vasil Koban

Skupina Maelström vystoupí 4. prosince od 21. hodin v plzeňském klubu Watt v Plzni na Americké třídě.

Článek

"Popisy obou mužů jsou si nápadně podobné," uvedla Iva Knolová z pražské policie s tím, že nelze vyloučit, že se jedná o jednu a tutéž osobu.

Během vyšetřování vyplulo na povrch, že se těsně před vraždou pokoušel do domu dostat neznámý muž. Tvrdil, že připravuje večírek pro bývalé spolužáky ze základní školy. Důvěřivá nájemnice domu mu proto dala pět set korun. Stejným způsobem se pokusil získat peníze i ve vedlejším domě.

Druhým neznámým mužem, který se pohyboval po domě, byl údajný opravář, který nabízel revize plynových spotřebičů. "Několik nájemníků ho pozvalo do bytu, kde provedl pár drobných oprav. Zákazníkům dokonce vydával faktury ovšem s falešným razítkem," řekla dále Knolová.

Popis neznámého muže

Policie zveřejnila i jeho sestavený portrét. Jedná se o asi 50letého muže. Měří kolem 190 centimetrů, je silnější postavy s velkým břichem. Krátké hnědé vlasy měl česané dozadu. Na sobě měl modrou zimní bundu s šálovým límcem, modré pracovní montérky a černé kožené boty.

Reklama

Související články

Pro devět stovek ubil 91letou důchodkyni

Pražští kriminalisté vyšetřují od úterý případ brutální vraždy jednadevadesátileté důchodkyně, která byla nalezena odpoledne ve svém bytě v Nuslích v Praze 4....

Výběr článků

Načítám