Hlavní obsah

Vrah pošťačky ze Skřipova stále uniká, kriminalisté žádají o pomoc veřejnost

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští kriminalisté stále pátrají po vrahovi, který v pondělí 30. září zavraždil pošťačku ve Skřipově na Opavsku. Tělo devětatřicetileté ženy bylo nalezeno v objektu pošty ve Skřipově vpodvečer. K dopadení vraha by mohla nyní výrazně přispět i veřejnost.

Foto: Policie ČR

Pošta ve Skřipově

Článek

„Protože se žena nevracela ze zaměstnání, snažil se ji jeden z členů rodiny nejprve zastihnout prostřednictvím telefonu. Mobilní telefon sice zvonil, hovor však žena nepřijala. Rodina se proto vydala ji hledat,“ popsala krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dveře pošty sice byly zamčené, přes okno však příbuzní zahlédli ženino tělo. A tak dveře pošty vylomili. „Oběť utrpěla poranění, kterým podlehla. Lékař konstatoval podíl cizí osoby na smrti ženy,“ potvrdila mluvčí.

Při ohledání místa činu a zjišťování informací se podařilo kriminalistům vyslechnout také jednu z posledních zákaznic, která si na poště vyzvedla balík a koupila tři losy. „Před 17. hodinou přišel na poštu poslední zákazník. Neznámý zakoupil papírovou obálku formátu A4 a dárkovou tašku,“ sdělila Holčáková s tím, že právě po tomto zákazníkovi nyní vyšetřovatelé pátrají.

Foto: Policie ČR

„Žádáme tohoto zákazníka, případně další svědky, kteří dárkovou tašku (na snímku) viděli po spáchání činu u další osoby, aby nás kontaktovali na lince 158. Tato informace může být pro pátrání klíčová,“ upozornila policejní mluvčí.

Podle ní pátrají kriminalisté také po osádkách dvou osobních vozidel, která stála poslední zářijový den mezi 15. a 18. hodinou před skřipovskou poštou. „Přivítáme jakékoli další svědectví osob, nejen místních obyvatel, zásadní informace si mohl všimnout případně také někdo, kdo Skřipovem v osudný den jen projížděl,“ poukázala Holčáková s tím, že motivem vraždy byla pravděpodobně loupež, pachatel si odnesl částku v řádech stovek tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám