Hlavní obsah

Vrah čerpadlářky z Bruntálu potrestán 21 lety vězení

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Výjimečný trest v délce 21 let vyměřil ve středu ostravský krajský soud padesátiletému Jozefu Kekeláku za vraždu bruntálské čerpadlářky. Rozsudek je pravomocný, obžalovaný i státní zástupkyně se v soudní síni vzdali práva na odvolání.

Foto: OOCR "Sariš"- Bardejov

Slavnostní uvedení filmu

Článek

Předseda trestního senátu odůvodnil vysoký trest především mimořádnou razancí. "Útok byl veden zvlášť brutálně. Byl naprosto nepochopitelný a neomluvitelný," konstatoval soudce.

Nezaměstnaný Kekelák, který se pod tíhou důkazů ke všemu přiznal, bodl ženu čtyřicetkrát do všech částí těla. "Z toho, že rány byly mířeny do všech částí těla, lze dovodit, že se poškozená snažila alespoň chabě bránit, především rukama. To však s ohledem na silnou intenzitu útoku nemohlo zabránit její smrti," řekl soudce.

Bývalý řidič z povolání Kekelák, který 49letou spolumajitelku čerpací stanici na Žlutém kopci ubodal 4. března, si trest odpyká v nejpřísnější věznici se zvýšenou ostrahou. Pokud se konce trestu dožije, vrátí se na svobodu jako sedmdesátiletý stařec.

Vyhlášení rozsudku byli přítomní i příbuzní a známí čerpadlářky, kteří odmítli výši trestu komentovat. Její matka opouštěla soudní síň s hlasitým pláčem. Tragédie na Žlutém kopci byla první ze dvou březnových surových vražd, který otřásly jinak poklidným městem Bruntál. O dvanáct dní později byla zavraždana dvacetiletá servírka v baru Fénix v centru města. Její vrah dostal před třemi týdny čtrnáctiletý trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Obviněný z bruntálské vraždy se chtěl zabít

Nezaměstnaný 49letý řidič z povolání Josef Kekelák, kterého kriminalisté stíhají kvůli brutální vraždě stejně staré bruntálské čerpadlářky ze 4. března, chtěl...

Výběr článků

Načítám