Hlavní obsah

Volného bitku ve Sněmovně policie vyšetřuje jako výtržnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtvrteční potyčku mezi poslanci ve Sněmovně vyšetřuje policie jako podezření z výtržnictví. V pátek to uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Hlavním aktérem rvačky byl nezařazený poslanec zvolený za SPD Lubomír Volný.

Potyčka v Poslanecké sněmovně Video: Česká televize ČT24

 
Článek

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z výtržnictví,” řekl Daněk.

Dodal, že pokyn k prověřování případu vydalo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1, které si také vyhradilo podávání informací k případu.

O tom, že by bylo v kauze podáno nějaké trestní oznámení, Daněk nevěděl, nicméně to nevyloučil.

Policie řeší chování poslanců Volného a Bojka, neměli roušky

Krimi

Sněmovna ve čtvrtek jednala o prodloužení nouzového stavu. Poslanec Volný v podvečer u řečnického pultíku nejprve nadával na adresu místopředsedy Sněmovny Tomáše Hanzela (ČSSD), který řídil schůzi, a ten mu vypnul mikrofon.

Volný se pak vydal k mikrofonu u předsednického pultíku, kde došlo ke strkanici, do níž se zapojili i další poslanci. Rvačku nakonec musela ukončit přivolaná ochranka.

Poslanci se porvali u předsednického pultíku

Domácí

Podle čtvrtečního vyjádření předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) se Volný napadením poslance mohl dopustit trestného činu. Také ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček uvedl, že podle jeho přesvědčení chování Volného splňuje skutkovou podstatu trestného činu výtržnictví.

Volný naproti tomu tvrdí, že byl sám napaden. Novinářům řekl, že se kvůli incidentu nehodlá vzdát mandátu poslance.

Incident podle Vondráčka bude posuzovat v úterý sněmovní mandátový a imunitní výbor. Jeho členové se zřejmě budou zabývat i tím, že Volný a další nezařazený poslanec Marian Bojko odmítli ve Sněmovně nosit roušky. I tím se policie zabývá.

Dezinfekce po rvačce ve Sněmovně, jejímž aktérem byl poslanec bez roušky.Video: psp.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám