Hlavní obsah

Volební komisaři zachránili invalidní seniorku, která upadla a nemohla se hýbat

Právo, jr
Vsetín

Dramatické okamžiky zažili volební komisaři, kteří v pátek večer vyjeli s přenosnou urnou k seniorce, která chtěla volit doma v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Z bytu se ozývalo volání o pomoc, a tak komisaři přivolali záchranku, hasiče i městskou policii.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Žena chtěla volit, a protože je na invalidním vozíku, požádala o možnost volby doma. Když se však chtěla dostat ke svým vchodovým dveřím do bytu, nešťastně z vozíku v úzké chodbičce upadla a nedokázala se vlastní silou pohnout,“ informoval Právo mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Protože žena v bytě bydlí sama, neměl jí kdo pomoci. „Volání o pomoc uslyšeli naštěstí právě členové volební komise, kteří k rožnovské seniorce přijeli. Okamžitě zavolali městskou polici, jejíž strážníci společně s hasiči dveře do bytu otevřeli a ženě pomohli dostat se zpět do invalidního vozíku. Přivolána byla také záchranná služba,“ řekl Gross.

Ke zranění seniorky naštěstí nedošlo a volička nakonec mohla splnit to, kvůli čemu celá příhoda vznikla – vhodit do přenosné urny svůj hlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám