Hlavní obsah

Vojáky Hradní stráže čeká za vydírání prostitutek soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie uzavřela vyšetřování aféry dvou profesionálních vojáků Hradní stráže, kteří jsou podezřelí z vydírání bulharských prostitutek. Žalobci navrhne, aby oba muže postavil před soud. Seznamování s vyšetřovacím spisem dnes skončilo, řekl policejní rada. Počátkem ledna předá kauzu s návrhem na obžalobu státnímu zástupci.

Foto: Jaroslav Duffek
Článek

Vojákům-psovodům hrozí až tři roky vězení. Podle svědectví dvou prostitutek z Balkánu se jim dva její vojáci představili v centru Prahy jako policisté a nechali si od nich zaplatit dvakrát 2000 korun s tím, že je nechají dále provozovat jejich řemeslo. Jeden si navíc od prostitutky vyžádal zdarma sexuální služby.

"Ukázali jim nějaké průkazy, kterým holky stejně nerozuměly. Potom jim samozvaní policisté zabavili pasy a mobilní telefony," řekl dříve Právu policista, který případ vyšetřoval. "Vrátili jim je teprve po zaplacení čtyř tisíc korun a poté, co hezčí z dívek jednomu z vojáků ve stánku, kde se prodává přes den zelenina, poskytla své erotické služby," dodal.

Stejnou akci chtěli vojáci zopakovat o několik dní později, ale to jim štěstí nepřálo. Ženy totiž incident oznámily na policii, které podle informací ČTK předaly i kondom se spermatem.

Byli opilí, ale příčetní

Vyšetřování kauzy v samém závěru zkomplikovala skutečnost, že se jeden z obviněných ocitl v psychiatrické léčebně. Znalec tak musel znovu ověřit, že je schopen chápat smysl trestního řízení. Odborní lékaři již dříve duševní stav obou podezřelých zkoumali. Zjistili, že ač byli v době činu pod vlivem alkoholu, byli příčetní.

K usvědčujícím důkazům, byť nepřímým, patří podle policie pachové stopy obou vojáků na mobilních telefonech i pasech Bulharek. Navíc podle policie i některé další prostitutky shodně vypověděly, že obvinění do jejich rajonu chodili, prokazovali se jakýmsi služebním průkazem a představovali se jako policisté.

Hradní stráž provází v posledních letech řada afér - od podezření na šikanu a obvinění hradního psychologa ze znásilňování vojínů až po erotické fotografie vojáků na internetu. Před časem se jeden z vojínů v autoparku Hradu zastřelil samopalem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám