Hlavní obsah

Vnuk na pervitinu škrtil babičku, aby mu řekla PIN. Hrozí mu 10 let

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Surový útok na dvě ženy vyšetřují kriminalisté v Hradci Králové. Podle policie 40letý muž napadl svou babičku, které sebral bankovní kartu a chtěl k ní PIN kód. Krátce předtím měl ublížit jiné ženě. Za loupež mu hrozí až desetileté vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž podle kriminalistů napadl ženy v pondělí na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Nejdřív před vchodem do paneláku napadl 60letou ženu, které sprostě nadával a následně do ní strčil, až spadla na zem. Žena musela vyhledat lékařské ošetření.

„Poté v domě navštívil svou 89letou babičku, kterou také fyzicky napadl, protože mu odmítala dát platební kartu. Když mu kartu z důvodu obav o svůj život dala, začal ji škrtit, aby mu řekla i PIN. Kartou pak z nedalekého bankomatu vybral 10 tisíc korun,” sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Iva Kormošová.

Kamera zachytila přepadení lékárny v Praze, muž vybral kasu a zmizel

Krimi

Policisté muže zadrželi a zjistili, že byl pod vlivem pervitinu, dechová zkouška na alkohol byla negativní. „Při osobní prohlídce u něho našli téměř celou částku, kterou z bankomatu neoprávněně vybral,” upřesnila mluvčí.

Muž pak skončil v policejní cele, kterou začal demolovat. Policisté ho zpacifikovali donucovacími prostředky.

Muž ubránil v Brně batoh za cenu těžkých zranění

Krimi

Kriminalisté muže obvinili z výtržnictví, neoprávněného opatření platebního prostředku a loupeže, za což mu hrozí až 10 let vězení. Soud ho ve čtvrtek poslal do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám