Hlavní obsah

Vlak ve Valašském Meziříčí srazil dva chlapce. Jeden na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U přejezdu ve Valašském Meziříčí srazil ve čtvrtek vpodvečer vlak dvě děti. Jeden chlapec zemřel na místě, druhého hocha odvezl vrtulník do nemocnice v kritickém stavu. Policie později vydala informaci o úmrtí druhého chlapce, kterou ale vzápětí dementovala. Údajný „informační šum“ prý bude interně prověřovat.

Vlak ve Valašském Meziříčí srazil dvě dětiVideo: Aktu.cz

 
Článek

Ke srážce došlo krátce po 17. hodině v blízkosti železničního přechodu v místech, kde se železnice kříží s ulicí Hranická, uvedla agentura Aktu.cz.

Policejní mluvčí Monika Kozumplíková Novinkám sdělila, že vlak srazil dvě nezletilé osoby a že na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému.

Foto: Aktu.cz

Místo neštěstí ve Valašském Meziříčí.

V Nezamyslicích na Prostějovsku usmrtil vlak ženu

Krimi

Zranění obou dospívajících chlapců byla velmi vážná. Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů.

„Jednoho zraněného se i přes veškerou snahu zachránit nepodařilo. Na místě zemřel. Druhého chlapce si převzala Lékařská záchranná služba Moravskoslezského kraje a převezla jej ve vysoce kritickém stavu do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ sdělil Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka. Věk nezletilých neupřesnil.

Policejní mluvčí Petr Jaroš pak v pátek uvedl, že zemřel i druhý z chlapců, zprávu ale ještě dopoledne dementoval s tím, že druhý chlapec stále žije.

„I přes včerejší zprávy, které jsme o smrti druhého z chlapců získali, a se kterými kriminalisté dosud pracovali, jsme (v pátek) dostali informaci, že chlapec naštěstí nezemřel,” dodal Jaroš. Podle něj policie vede „interní šetření”, aby zjistila, jak „k nepříjemnému informačnímu šumu došlo”.

Stav chlapce je podle informací Novinek stále kritický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám