Hlavní obsah

Vlak u Třince smetl na přejezdu auto a tlačil ho 70 metrů. Dva těžce zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Mladý muž a žena utrpěli těžká zranění při střetu osobního automobilu a vlaku, ke kterému došlo v neděli večer na železničním přejezdu v Ropici u Třince. Auto bylo při nehodě zcela zdemolováno.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vlak auto tlačil asi sedmdesát metrů.

Článek

Ke srážce došlo po šesté hodině večerní. „Hasiči museli vyprostit z auta asi 70 metrů od přejezdu oba zraněné cestující, a to pomocí hydraulických nástrojů. Rovněž pomáhali s evakuací některých cestujících z motorového vlaku. Pak předali místo nehody drážním hasičům,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Řidič na Chrudimsku posunul konstrukci mostu

Krimi

Ve vlaku nebyl podle dostupných informací zraněn nikdo z cestujících. „Záchranáři měli v péči dvě osoby, které cestovaly v automobilu – mladého muže, jehož totožnost během zásahu neznali, a jednadvacetiletou ženu,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Felicia zastavila u přejezdu. Po nárazu jiného auta skončila v kolejišti před vlakem

Krimi

Oba zranění byli v bezvědomí a v přímém ohrožení života. „Pacienty bylo nutno intubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci,“ dodal Humpl s tím, že oba skončili v ostravské fakultní nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám